maanantai 29. elokuuta 2016

Fortaleza


Olá! Toissaviikon lauantaina pääsin käymään Julianin perheen kanssa Fortalezassa. Fortaleza on siis n. 3 miljoonan asukkaan kaupunki Brasilian koillis-rannikolla ja matkaa sinne on autolla sellainen 1000 km, joten automatka kesti melko kauan. Tuon matkan aikana tuli myös huomattua että Brasilian tiet eivät ole aina parhaimmassa kunnossa.  Vietettiin sis Fortalezassa 4 yötä, ja yövyttiin Rotary-tuttujen Samian ja Militaon luona. 


Heti sunnuntaina me lähdettiin Aquiraziin beach parkkiin, joka on koko Etelä-Amerikan suurin. Aquiraz on siis pienempi kaupunki Fortalezan ulkopuolella ja matkaa sinne oli vajaa tunti. Kun saavuttiin sinne, paikka näytti pikemminkin rikkaalta lomakylältä, kuin paikalta jossa asuu ihmisiä. Ranta ja beach park olivat oikeastaan hienoimpia mitä tähän mennessä olen nähnyt. Vesiliukumäetkin olivat vähän eri tasoa kuin Suomessa ja korkein mäki "Insano", mikä näkyy kuvassakin, oli kyllä kokemisen arvoinen. (Jotkut kuvat ovat siis netistä, jotta näkee paremmin miltä paikka näytti.) Illalla kun oltiin saavuttu takaisin Fortalezaan, me tavattiin Rotexeja Fortalezasta ja mentiin keskenämme ulos syömään. Jotakin ohjelmaa he olivat suunnittelemassa, niin saa nähdä jos me Sao Luisistakin voitaisiin osallistua.

Maanantaina me vietiin Julianin host-veli Carlos lentokentälle, koska hän lähti Amerikkaan vaihtoon. Illalla käytiin vielä kiertämässä rantaa, mikä oli täynnä kojuja, esiintyjiä ja ihmisiä.


Tiistai aamulla herättiin jo aikaisin ja lähdettiin Julianin ja hänen host-isänsä kanssa käymään Crocobeachilla. Paikka oli ihan superkaunis ja aallot oli ilmeisesti sinä päivänä erityisen isoja. Siellä myös kierteli ympäriinsä myyjiä myymässä erilaisia hedelmiä, koruja ja katkarapuja. Illalla veimme vielä julianin host-äidin lentokentälle, koska tämä lähti parin muun rotaryn kanssa Suomeen EEMA 2016 konferenssiin.

So two weeks ago on saturday I went to Fortaleza with Julian's family. Fortaleza is located to the Northeast coast in Brazil and it's almost 1000 km to there from Sao Luis. On sunday we went to Beach park to Aquiraz. It's the largest beach park in South America and I quess it's the most beautiful also. The beaches and the park were perfect. On monday we took Carlos to the airport and said goodbyes, cause he's going to spend next year in America. On tuesday we had a beachday at the Crocobeach and on wednesday it was time to drive back home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti